Maassluis        2012De omstandigheden waren deze zondagmorgen een stukje kouder en natter dan de voorgaande weken. Dit leidde tot een geringere inschrijving. Toch met 60 deelnemers, de helft van vorige week, was er sprake van een aardige peloton. Er ontstond al snel een kopgroep van 5 renners waaronder de Maassluise Coureurrenners Jaco Tettelaar en Peter Jordaan. Het peloton brak daarachter ook nog eens in de slotfase, maar het lukte niet meer om de kopgroep te achterhalen. De eindsprint was voor Koudekerker Robert Berk, die Erik Altena en thuisrijder Peter Jordaan achter zich liet.

 

Uitslag zondag 18 maart 2012 :

     1.      Robert Berk,  Koudekerk a/d Rijn
2.      Erik Altena,  Delft
3.      Peter Jordaan,  Maassluis
4.      Jaco Tettelaar,   Maassluis
5.      Taco de Vries,   Rotterdam
6.      Peter Fils,  Pijnacker
7.      Dirk Jonker,   Delft
8.      Erik de Niet,   Den Haag
9.      Floris van der Bas,   Rijswijk
10.    Ronald van Herp,   Den Haag

  deze dag in totaal 115 deelnemers aan de voorjaartraining wedstrijd bij De Coureur in Maassluis. Het peloton bleef ongeveer drie kwartier bij elkaar, maar daarna waren het 8 sterke mannen die weg konden rijden. Onder hun Tom de Vreede die zaterdag nog 2e werd in de Ronde van Groningen. De groep daarachter gaf zich niet snel gewonnen, maar dichterbij komen lukte niet meer. In de laatste ronden waren het Marijn Olsthoorn en Marco Kuivenhoven nog die tussen het peloton en de kopgroep bleven hangen. De eindsprint van de kopgroep was voor Vlaardingen Roeland Dijkshoorn die Tom de Vreede weer een tweede plek dit weekend bezorgde.

Uitslag zondag 4 maart 2012 :

1.      Roeland Dijkshoorn, Vlaardingen
2.      Tom de Vreede, Berkel en Rodenrijs
3.      Robert Berk, Koudekerk a/d Rijn
4.      Joeri van Delf, Voorburg
5.      Bob van den Ende, ís-Gravenzande
6.      Kasper Schotte, Hellevoetsluis
7.      Erik Meerkerk, Zuidland
8.      Lennard van den Berg, Rotterdam
9.      Marijn Olsthoorn, Berkel en Rodenrijs
10.  Marco Kuivenhoven, Naaldwijk


Uitslag Dames:
1.      Anne de Wildt, Den Haag
2.      Nancy van der Burg, Delfgauw
3.      Sophie de Ruijter, Zoetermeer----------------------------------------------------------------------------------------------------

Door alle weersomstandigheden heeft het even geduurd voordat bij De Coureur in Maassluis het wegprogramma dit wielerseizoen kon starten.

Deze zondag was het ideaal fietsweer wat te merken was aan de opkomst. Een peloton van maar liefst 120 deelnemers ging om 10:00 uur van start.

De slag in de koers viel al snel en een kopgroep van 7 renners lukte het zelf om het peloton na een uur te dubbelen. Hierachter zette een groep van 8 renners nog de achtervolging in, maar het lukte hun niet om dichterbij de koplopers te komen.

De sprint voor de eerste plek ging naar Poeldijker Koen Hofstede, die plaatsgenoot Dennis van Leeuwen en Robin Huizinga uit Rozenburg achter zich liet.
  

   Uitslag zondag 26 februari :
1.     
Koen Hofstede, Poeldijk
2.     
Dennis van Leeuwen, Poeldijk
3.     
Robin Huizinga, Rozenburg
4.     
Gerben Vreugdenhil, Naaldwijk
5.     
Noah van der Meer, Naaldwijk
6.     
Sem van den Bogaert
7.     
Erik Tol, Arnhem
8.     
Rick van der Zanden, Poeldijk
9.     
Twan Middelburg, De Lier
10. 
Erik de Niet, Den Haag