NeCap-Schelphorstcompetitie         2013

Sibirische rit 5 in NeCap-Schelphorstcompetitie met winst voor Silvain Buis

23-3-2013  Wieringerwerf.
De vijfde rit in de NeCap-Schelphorstcompetitie leverde een fraaie overwinning op voor West-Frisia renner Silvain Buis. Hij maakte deel uit van een kopgroep van vier renners. Joris Blokker van Ruiter Dakkappelen werd tweede net voor mountainbiker Tim Lemmers. Bas van der Kamp die aanvankelijk ook in de kop van de wedstrijd reed, maar de rol moest lossen, kon het aandringende peloton weerstaan en werd netjes vierde.

44 dappere coureurs trokken in een Sibirisch Wieringerwerf ten strijde. Al heel vroeg in de wedstrijd vormde zich een kopgroep met daarin Silvain Buis, Bas van der Kamp en de aanstichters Bas Bervoets en Marc Hulzebos. Joris Blokker en Tim Lemmers zagen het gevaar, toen de vier koplopers naar dertig seconden waren uitgelopen. Juist toen zij het gat hadden gedicht konden Bervoets en Hulzebos niet meer volgen. Zij leken bevangen door de koude en betaalde de tol voor het vele werk tegen de harde wind aan de achterkant van het parcours.
Blokker en Lemmers revitaliseerde de kopgroep en zij liepen uiteindelijk uit naar ruim een minuut voorsprong.

In de finale sprong er nog een groep van vijf renners weg uit het peloton. Zij haalden het tot aan de finish. In de eindsprint van de kopgroep stond geen maat op Silvain Buis, die het haalde voor Joris Blokker en Tim Lemmers. Bas vd Kamp dus keurig op plek vier, ruim voor Sjors Dekker, Ton Slippens, Arjan de Heer, Kees van Wonderen en Volkert Meinsma, die in deze volgorde over de meet kwamen. De pelotonssprint was een gemakkelijke prooi voor Jeroen Kaldenbach.

Na afloop bleken de renners het na ruim een uur koers behoorlijk koud te hebben gekregen. Met een windchill temperatuur van -12 was dat natuurlijk ook niet verwonderlijk. Nummer drie Tim Lemmers verzuchtte; ‘een goeie voorbereiding voor de atb wedstrijd Castricum-Camperduin-Castricum van zondag’.

Niet alleen de renners verdienden deze zaterdag bewondering, maar ook de verkeersregelaars en juryleden van de stichting Meertour, die deze koude zaterdagnamiddag, weer zonder mopperen acte de presence gaven verdienen een dikke pluim!

Mike Tesselaar blijft aan de leiding in de strijd om de Necap-Schelphorstcompetitie en krijgt hij volgende week de leiderstrui, beschikbaar gesteld door Sportswear de Groot, leverancier van Salton Sportswear, om de schouders.

Wedstrijd 6 in de strijd om de NeCap-Schelphorstcompetitie is volgende week zaterdag 30 maart. Aanvang 17.30 uur.

10. Jeroen Kaldenbach        Hoorn

======================================================================================================

Rit 4 in NeCap-Schelphorstcompetitie prooi voor Sander Koomen

16-302013 Wieringerwerf.  In de vierde rit in de strijd om de NeCap-Schelphorstcompetitie was HRTC-renner Sander Koomen de sterktste. Koomen maakte het in de finale van de koers professioneel af, door zijn vier medevluchters in de sprint te slim af te zijn. Ton Slippens drukte zijn wiel als tweede over de streep, terwijl diens protoge Dick Teeling zijn eerste ereplaats behaalde.

Vanuit de vertrek was het good old Jos van Dorp die de stoute schoenen aantrok en alleen op avontuur ging. ‘Even de benen testen’, meldde van Dorp na afloop luchtigjes. Met de harde wind natuurlijk een onbegonnen exersitie, maar het was het sein voor een zware koers.

Met nog zo’n vijftien ronden op het bord ging een groep van zo’n tien man ‘lopen’. Uiteindelijk bleven daar vijf koplopers van over. Naast de genoemde Koomen, Slippens en Teeling, maakten ook Christiaan Ooijevaar en Mike Tesselaar deel uit van dit quintet. Achter hen sputterde een flinke groep nog even flink tegen, maar zij werden uiteindelijk toch nog ingehaald, door het op drift geraakte peloton.

In de finale gaf Sander Koomen als trainer van de HRTC-renners het goede voorbeeld door rit 4 in de strijd om NeCap-Schelphorstcompetitie naar zich toe te trekken. Ton Slippens, die ook als trainer een jonge groep Alcmaria Victrix renners klaarstoomt voor de 27ste RaboMeertour, pakte maar weer eens een podiumplek. Dick Teeling, een van de doorbrekende Alcmaria Victrix renners kwam als derde binnen, gevolgd door Mike Tesselaar en Christiaan Ooijevaar.

In de sprint van het peloton was Martijn Lust de sterktste, juist voor Nick Lennings.

Door zijn vierde plaats kwam Mike Tesselaar opnieuw aan de leiding in de strijd om de NeCap-Schelphorstcompetitie en krijgt hij volgende week de leiderstrui, beschikbaar gesteld door Sportswear de Groot, leverancier van Salton Sportswear, om de schouders.

Patrik Bos wint massasprint op Schelphorst

2-3-2013  Wieringerwerf.  Patrick Kos pakte afgelopen zaterdag overwinning in de tweede rit van de NeCap-Schelphorstcompetitie. Hij haalde het in de massasprint voor Ger van der Wal en Mike Tesselaar. Tesselaar komt met zijn derde plek ook meteen aan de leiding in het algemeen klassement en start volgende week in de Salton Sportswear leiderstrui.

Maar liefst 80 vertrekkers bij deze tweede race. Over de wedstrijd valt niet veel bijzonders te melden. Het tempo lag gemiddeld tegen de 43 kilometer per uur. Overigens op het grote rondje en dat was een besluit van het bestuur dat bij de renners in de smaak viel. Natuurlijk vielen er enkele demarrages te noteren, maar verder dan een tiental seconden kwamen de verschillende vluchters nooit.

In een lange, chaotische massaspurt was Kos dus de sterkste en bleef hij Ger van der Wal en Mike Tesselaar de baas.
Opvallend was de fotofinish-apparatuur opnieuw dienst weigerde en dat de uitslag in samenwerking met de renners tot stand kwam. Een mooi staaltje van sportieve samenwerking!

Joris de Boer            ’t Veld                20.1

Wedstrijd 3 in de strijd om de NeCap-Schelphorstcompetitie is volgende week, zaterdag 9 maart. Aanvang 17.30 uur.

==============================================================

Joris de Boer wint ijskoude start van NeCap-Schelphorstcompetitie

Wieringerwerf. 23-2-2013 Ondanks de laatste stuiptrekkingen van Koning Winter, ging afgelopen zaterdag de NeCap-Schelphorstcompetitie al weer van start. Dit jaar bestaat de cyclus uit 10 wedstrijden op industrieterrein de Schelphorst in Wieringerwerf. Zo’n 50 coureurs hadden ondanks de termperaturen van rond het vriespunt toch de weg naar de Meertour-kar weten te vinden. Door de slechte staat van het wegdek had het bestuur besloten het rondje van 1500 meter in te korten naar 1100 meter. Jammer dat de gemeente Hollands Kroon de kracht van het evenement niet geheel op waarde weet te schatten en niet zorgt voor een nieuw laagje asfalt.

De renners maakten er direct een spektakel van. Halverwege koers ging er een sterke kopgroep van 8 renners lopen. Met daarin een sterk blok van HRTC Hoorn, Alcmaria Victrix, Melvin Bos van Olbers & IJlstra en Joris de Boer van Ruiter Dakkapellen. Opvallend was dat de renners van HRTC gisteren net teruggekeerd waren van een trainingskamp in Spanje. Zij kregen een temperatuurverschil van maar liefst 24 graden te verwerken. De kopgroep nam uiteindelijk een voorsprong van zo’n 30 seconden en het was de sterke Ruiter-renner Joris de Boer die de eerste overwinning pakte. Hij kwam ook gelijk in het bezit van de leiderstrui, beschikbaar gesteld door Sportswear de Groot, leverancier van Salton Sportswear In de sprint van het toch aardig uitgedunde peloton was het de sterke Wieringerwerver Martijn Laan die plek negen opeiste.

Wedstrijd 2 in de strijd om de NeCap-Schelphorstcompetitie is volgende week zaterdag 2 maart. Aanvang 17.30 uur