3-Banentoernooi     2014

Nek-aan-nekrace Bos en Vingerling tijdens 3-Banentoernooi

2-11-2014 De 2e manche van het 3-Banentoernooi in Omnisport Apeldoorn leverde bij de Elite categorie een prachtige strijd op tussen de nummers 1 en 2 uit het Dentmerk klassement: Michael Vingerling en Patrick Bos. Vingerling klopte Bos in een spannende millimetersprint tijdens de afvalwedstrijd.
Bij de scratch en puntenkoers moest Vingerling echter zijn meerdere erkennen in de zeer sterk rijdende Patrick Bos.
Bos schreef de afsluitende discipline, de puntenkoers, op zijn naam.

Ondanks de mooie weersomstandigheden kende de 2e manche van het 3-Banentoernooi een groot deelnemersveld.
Bijna 150 renners kwamen uiteindelijk hun nummer ophalen en maakten er net als in het Sportpaleis Alkmaar, twee weken geleden, een geweldig spektakel van.

Bij de Elite renners werd de eerste wedstrijd (scratch) gewonnen door Marc Veldt, die een knappe solo met succes wist af te ronden.
Bos en Vingerling sprintte hierbij naar een respectievelijk tweede en derde plaats. Na de nipte winst van Michael Vingerling tijdens de afvalwedstrijd,
was het Patrick Bos die de afsluitende puntenkoers won.
Daarmee stelde Bos de zege in het dagklassement zeker en verwees Vingerling naar een tweede plaats.

Bij de dames waren Winanda Spoor en Kelly Markus de rensters die over de betere benen beschikte.
Spoor won de scratch voor Markus, terwijl Markus de afvalkoers won door Spoor in een rechtstreeks duel te kloppen.
De puntenkoers leverde met Merel Hofman een verrassende winnares op. Hofman troefde als Junior dame de Elite dames af.
Winanda Spoor won in Omnisport het dagklassement.
Omdat ze net als Kelly Markus de eerste wedstrijd in Alkmaar had gemist, maakt ze geen kans meer op de eindzege in het Dentmerk klassement.
Judith Bloem blijft daarom leider in dit klassement.

In de Koningsklasse van het

toonde Michael Vingerling, na een sterk wegseizoen, nog steeds over goede benen te beschikken. In het Sportpaleis van Alkmaar won de renner van Team3M twee van de drie disciplines van de tweede editie van het 3-Banentoernooi.    Link : www.3banentoernooi.nl

Bijna 135 renners kwamen zondagmorgen hun rugnummer ophalen bij de eerste manche van het 3-Banentoernooi. Dat betekent een forse groei van het aantal deelnemers ten opzichte van de eerste editie in 2013. Veel renners bleken de vorm van het wegseizoen nog mee te nemen naar Alkmaar, want vanwege de enorme snelheden, in alle categorieën, werd het programma in een razend tempo afgewerkt.

De jeugdcategorieën en ook de nieuwelingen en junioren kende een grote bezetting en vormen daarmee een prachtige basis voor een succesvol 3-Banentoernooi, dat als één van de doelstellingen heeft zoveel mogelijk renners in wedstrijdvorm op de baan te krijgen.

De 24-jarige Michael Vingerling bleek in de categorie, Elite, Beloften en Amateurs, op de piste van Alkmaar de sterkste. De voormalig Wereldkampioen bij de Junioren op de scratch, won behalve de scratch ook de afvalwedstrijd. Patrick Kos won verrassend de puntenkoers voor KOGA renner Jan Willem van Schip. Vingerling is de eerste leider in het Dentmerk klassement, waarvoor ook de wedstrijden in Omnisport Apeldoorn (2 november) en het Velodrome Amsterdam (18 januari) meetellen.